Nieuwsbrief 4 december 2020

04-12-2020

Het team van De Nieuwe Wereld wenst u een gezellig Sinterklaas weekend.

Sintviering
Vandaag hebben we op school, ondanks alle maatregelen, weer een gezellig Sinterklaasfeest gevierd met de kinderen.

De dag is goed gestart met een swingend onthaal van de Sint. Hij arriveerde per feestbus op het schoolplein vergezeld van een aantal muziekpieten die een feestje bouwden op het plein met de kinderen. Daarna verlieten de Sint en de pieten weer het schoolplein, maar was er via een live verbinding toch contact met de groepen.
IMG-20201204-WA0008.jpgIMG-20201204-WA0008.jpg        IMG-20201204-WA0009.jpg

IMG-20201204-WA000530865.jpg     20201204_104007.jpg

Uiteraard was er Pietengym in het speellokaal en werden in midden- en bovenbouw  prachtige, van gedichten voorziene, surprises uitgepakt, afgewisseld met quizzen en spellen.

20201204_080534 1.jpg      20201204_080622.jpg
     20201204_080703.jpg
Kortom, het was weer een geslaagde gezellige dag.

Studiedag woensdag 9 december
Woensdag 9 december a.s. heeft het team weer een studiedag. De kinderen zijn deze dag vrij.
Het team buigt zich deze dag o.a. over het verder aanscherpen van de instructies, de implementering van een nieuw observatie- en registratiesysteem bij de groepen 1-2 en de verschillende leerteams zullen de ontwikkelingen presenteren en afstemmen met de collega’s.

Kerstviering
Vanwege de beperkingen zal ook de Kerstviering op school dit jaar anders verlopen.
In plaats van een kerstdiner, waar alle ouders een deel van het buffet aanleveren, zullen we dit jaar op vrijdagochtend 18 december een kerstontbijt houden met de kinderen. De Lekkere Dingen Bakker levert ons de smakelijke ingrediënten aan en we maken er een gezellig en feestelijk Kerstontbijt van. Verder zullen we deze ochtend gezellige gezamenlijke activiteiten organiseren.

De kinderen mogen uiteraard feestelijke kleding aan, maar houdt er rekening mee dat de kinderen hiermee ook buiten spelen.
NB: Als uw kind een voedingsallergie heeft wilt u dan zelf eten voor het ontbijt aanleveren en dit naar de leerkracht communiceren?

Attentie: de kinderen zijn vrijdag 18 december om 12.30 uur uit

Dubbel parkeren
We willen u er nogmaals op wijzen dat dubbel parkeren in de Yellowstone of Amazonelaan vanwege de onoverzichtelijkheid voor gevaarlijke situaties zorgt voor onze kinderen.
Bovendien loopt u het risico op een verkeersboete.
Het verzoek is om, als u toch met de auto komt, voldoende tijd te nemen en uw auto eventueel elders in de wijk te parkeren. Wilt u dat a.u.b. ook aan o.a. grootouders mededelen als die de kinderen ophalen.

Instrumentale muzieklessen

in de bijlage vindt u een flyer over instrumentale muzieklessen  verzorgd door Muziekles Waterland.

Het team van de Nieuwe Wereld wenst u een gezellig Sinterklaas weekend!