Nieuwsbrief 18 december 2020

18-12-2020

Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit kalenderjaar.
Het team van obs De nieuwe Wereld wenst u ondanks alle maatregelen fijne feestdagen en een goede kerstvakantie.
Houdt u het ouderportaal goed in de gaten voor actuele berichtgeving.
Blijf gezond en blijf in contact.
Tot maandag 4 januari 2021 : Online
kerst 2.jpg
Schoolsluiting

Het is een rare week geweest waarin we na de bekendmaking afgelopen maandag dat de scholen moesten sluiten, als team en u als ouders heel snel moesten schakelen. Gelukkig heeft u als ouder dat opnieuw weer op een fijne manier opgepakt en hebben we ook ons best gedaan om de kinderen nog een leuke laatste dag in Kerstsfeer te bezorgen.
Deze laatste dagen van de week zijn we daarnaast voornamelijk bezig geweest om te zorgen dat we straks na de kerstvakantie weer gelijk goed van start kunnen gaan met ‘Onderwijs op afstand’. Er zijn weekroosters en planningen gemaakt. Er zijn weer veel chroombooks uitgeleend, contact gemaakt om 8.30 uur met leerlingen etc. om te kijken of iedereen online kan komen en te testen of alles werkt en functioneert.
We wensen u veel succes en sterkte toe komende tijd en straks met het begeleiden van de kinderen bij hun thuiswerk. De leerkrachten doen hun best om op afstand de leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden. We hebben ervaren dat de kinderen daar over het algemeen goed mee uit de voeten kunnen maar dat het prettig is dat u als ouder daar een oogje op houdt en stimuleert waar nodig. Bij vragen kunt u uiteraard bij de leerkrachten terecht via de bekende kanalen.
Daarnaast zijn we druk geweest te inventariseren welke kinderen voor noodopvang in aanmerking komen. We hebben de organisatie daarvan bijna rond. Ouders die een aanvraag hebben gedaan krijgen daar z.s.m. (uiterlijk dit weekend) bericht over
Attentie
Namens alle ouders heeft de MR het team een attentie aangeboden in vorm van een bioscoopcard met popcorn voor haar inzet en flexibiliteit in de deze lastige periode. Het team stelt dit gebaar zeer op prijs.

Kersttussenstuk.png

Ik vind het fijn hoe de juf uitlegt en hoe je op school behandeld wordt en dat ze er alles aan doen dat je het leuk hebt op school".

"Je kan goed leren en er zijn leuke klassen en gewoon een leuke school".