nieuwsbrief 23 april 2021

19-04-2021

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van obs De nieuwe Wereld.
Het team van de Nieuwe Wereld wenst u een goede meivakantie toe.
We zien u en de kinderen graag weer gezond en uitgerust terug op maandag 10 mei 2021.

Koningspelen
Vandaag hebben we op een alternatieve manier de koningsspelen gevierd. Op het schoolplein waren diverse activiteiten georganiseerd door SPURD en de leerlingen hebben hiervan genoten. De ochtend werd afgesloten met een overheerlijk ijsje verzorgd door Multi-IJs en aangeboden door de oudervereniging
koningsspelen 2.jpg  koningsspelen 3.jpg
Verzetsmuseum groepen 7 en 8
De groepen 7 en 8 hebben afgelopen donderdag en vrijdag als afsluiting van het thema niet het verzetsmuseum maar wel de trailer van het verzetsmuseum op de parkeerplaats bezocht. Dat was een interessante en boeiende afsluiter.
verzetmuseum 1.jpg verzetsmuseum 2.jpg
Ontvangst groepen 1-2 ’s ochtends na de meivakantie
Na de meivakantie zullen de leerkrachten van de groepen 1-2 en 3 de kinderen binnen ontvangen.
Inmiddels zijn de kinderen al zo gewend dat zij ’s ochtends alleen naar binnen kunnen. Er zal nog wel een collega buiten staan voor het verwelkomen van de kinderen en eventuele mededelingen maar het heeft de voorkeur dat u de mededelingen via het ouderportaal doorgeeft aan de leerkracht.
Textielinzameling
Vanwege de maatregelen is het dit jaar niet mogelijk om op school textiel in te leveren. Op dinsdag 18 mei kan het textiel wel in de voortuin van de Coyotestraat 23 worden gezet. Graag in dichte zakken en alleen op dinsdag 18 mei.
Bedankt voor de medewerking.
plezier op school.jpg
Tevredenheidsonderzoek
Het zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat u een uitnodiging heeft gekregen voor deelname aan het tevredenheidsonderzoek. Ook de posters op het schoolplein hebben wellicht uw aandacht getrokken. We zien dat er inmiddels al veel ouders de lijsten hebben ingevuld maar willen natuurlijk ook graag uw mening weten mocht u het nog niet hebben ingevuld. We hopen dat u de komende week nog even tijd vindt om de vragen te beantwoorden. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.
Reizen tijdens meivakantie en terugkeer op school
Momenteel geldt nog steeds: Blijf in Nederland. Ga niet op reis tot en met 15 mei. Elke reis verhoogt de kans op meer besmettingen in Nederland en in het buitenland. Reis alleen bij ernstige familieomstandigheden of voor werk dat echt niet uitgesteld kan worden en waarbij fysieke aanwezigheid absoluut nodig is.
Of u na 15 mei weer naar het buitenland kunt, is nog niet bekend. Het boeken van een reis is een risico.

In dit kader wijzen we u graag op het volgende:

In thuisquarantaine na verblijf in het buitenland Ouders, onderwijspersoneel en kinderen krijgen - net als iedereen in Nederland - na een verblijf in een land waar code oranje of rood geldt, of een land of gebied dat tijdens de vakantie wijzigt van code geel naar code oranje of rood, het dringende advies om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan bij terugkomst. Vanaf 5 dagen na terugkomst kan men zich laten testen. Is de test negatief?
Dan kan de quarantaine worden opgeheven. Zie voor meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/reizen-buitenland/voor-uw-vertrek
Geldt het dringende advies voor thuisquarantaine, dan mag diegene niet op school of op het schoolplein komen. Op basis van haar zorgplicht voor de veiligheid op school mag een school personen wegsturen die dit advies niet in acht nemen.

SCHOOLFOTOGRAAF
De groepsfoto’s zijn klaar en kunnen na de vakantie worden aangeschaft voor € 5,00 per foto. Op welke manier dit georganiseerd wordt, laten we tegen die tijd weten. Uw kind heeft vandaag een voucher meegekregen van de fotograaf, Sonja Stengewis, waarmee u alsnog een portretfoto kan laten maken in haar studio. Voor vragen kunt u bij haar terecht

SPURD JeugdSportPas
Kinderen mogen nog steeds lekker buiten sporten. Met de JeugdSportPas kan je bij heel veel sportaanbieders terecht om een sport uit te proberen.

De meeste sportverenigingen bieden buiten in een park, bij een sportvereniging of op een veldje de trainingen aan totdat ze weer naar binnen mogen.

Wil je ook een leuke sport proberen schrijf je dan in voor de JeugdSportPas. Er zijn weer veel mogelijkheden waar je uit kan kiezen.
De JSP is voor leerlingen van groep 1 t/m 8. Aanmelden voor de vierde periode kan tot en met zondag 9 mei 2021 via www.sportpas.nl/purmerend.
Bij vragen of voor meer informatie kun je mailen naar jeugdsportpas@spurd.nl.

Spurd sportpas.png
Positief opvoeden
In de bijlage vindt u een flyer voor de gratis training 'Positief opvoeden'.
'Positief opvoeden' is een training waarin je samen met andere ouders praat over opvoeden en alles wat daarbij hoort.

"Duidelijke regels. Positieve school. Er wordt respectvol met elkaar omgegaan."

"Wat ik goed vind aan de school is de sfeer, de manier van omgang met elkaar, de zichtbaarheid van het kind als individu, de manier waarop elk kind er mag zijn zoals hij/zij is. De normen en waarden die worden uitgedragen."