Nieuwsbrief 20 april 2023

19-04-2023
Beste ouders en verzorgers,
hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van obs De Nieuwe Wereld.
Het team van de Nieuwe Wereld wenst u een hele fijne meivakantie toe en ziet u graag terug op maandag 8 mei 2023.
Koningspelen
Spurd heeft ons laten weten dat in verband met de weersvoorspellingen is besloten om vandaag de buitenactiviteiten van de Koningsspelen allemaal te annuleren. Voor de groepen 4 waar alleen buitenactiviteiten voor waren gepland vervalt dus het programma.
De binnenactiviteiten kunnen wel doorgaan zodat er voor sommige groepen nog een aangepast programma is.
Meivakantie 22 april t/m 7 mei
Morgen 21 april start eind van de schooldag de meivakantie. De kinderen zijn twee weken vrij en de school is twee weken dicht.
DNW Beleefavond 2023

Gisteravond was de 2e editie van DNW Beleefavond. Hoewel de opkomst wat minder was dan de eerste keer was het opnieuw een succes en hebben ouders enthousiast deelgenomen aan de verschillende workshops. Zo konden zij ervaren wat hun kinderen op school elke dag aan lesactiviteiten ondernemen. Was u er niet bij? Heel jammer maar waarschijnlijk is er volgend schooljaar opnieuw een DNW Beleefavond.
070dc886-edbd-45cb-8caa-9c2b7f60d25f.jpgc7ebdca2-a41d-4bbc-8826-9d620840a23a.jpgaa536318-4d57-492a-830e-d355b764695a.jpg

Op weg naar een Integraal Kindcentrum
obs De Nieuwe Wereld wil zichzelf graag door ontwikkelen in samenwerking met stichting Kinderopvang Purmerend (SKOP) tot een Integraal Kindcentrum (IKC).  In het Kindcentrum worden onderwijs en opvang integraal aangeboden binnen één organisatie.  Wij inventariseren graag bij u wat u belangrijk zou vinden voor het aanbod van het te vormen Kindcentrum.
We hopen dat u wilt meewerken. Het beantwoorden neemt slechts een paar minuten van uw tijd.
Namens de MR, het team van obs De Nieuwe Wereld en de medewerkers van SKOP, alvast hartelijk dank.
Klik hier voor de korte enquête.
MR-lid gevraagd
De MR is op zoek naar een nieuw lid. Zie de bijlage.
Schoolvoetbaltoernooi groepen 3 t/m 6
Op Goede Vrijdag organiseerde FC Purmerend het Minischoolvoetbaltoernooi. 's Ochtends speelden alle groepen 3 en 4 en 's middags alle groepen 5 en 6. Gelukkig was het redelijk weer en onze 4 groepen hadden er zin in (zie onderstaande verslagen van de coaches).
Team DNW 2
Om 8.30 uur op de vrijdagochtend stonden ze er al helemaal klaar voor; groep 3&4, een mix van sportieve meiden en jongens, klaar om met veel plezier te voetballen. En voetballen, dat deden ze! Winst na winst na winst, de finale kwam telkens een wedstrijdje dichterbij. De kinderen hebben zo prachtig samengewerkt en iedereen kwam aan de bal. Er ontstond een echt "dreamteam" dat niet naar huis ging zonder die beker! Wat een prachtige prestatie hebben de kids samen geleverd, dankzij samenwerking, plezier en alle enthousiaste supporters die de kinderen kwamen aanmoedigen! Team DNW 3
Wat een start in de poulefase zeg! We zagen als ouders overduidelijk dat alle kids er zin in hadden. Een potje fanatisme en soms zelfs echt heel goed voetbal leverde 3 winstpartijen op. Oftewel een 1e plek in de poule.  Na een gewonnen penaltyreeks in de 8e finale (bij grote toernooien moet je soms ook een beetje geluk afdwingen), waren we ook in de kwartfinale te sterk voor de tegenstander.  Tijdens de zeer sterk gespeelde halve finale ontbrak het soms aan wat geluk en dus moesten we na een 2-1 verlies helaas de troostfinale spelen. 4e plek! We kunnen tevreden terugkijken. Wat een genot om die kids zo bezig te zien, het plezier straalde er vanaf. En dat laatste is uiteindelijk het allerbelangrijkste!
IMG-20230418-WA0002.jpg cdv_photo_1681830209 1.jpg

Leerlingen aan het woord

Ik vind het fijn hoe de juf uitlegt en hoe je op school behandeld wordt en dat ze er alles aan doen dat je het leuk hebt op school".

"Je kan goed leren en er zijn leuke klassen en gewoon een leuke school".