Nieuwsbrief 14 september 2023

13-09-2023
Beste ouders en verzorgers,
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van obs De Nieuwe Wereld.
Het team van de Nieuwe Wereld wenst u alvast een fijn weekend.

Kinderboekenweek!  
Woensdag 4 oktober is het zover, dan start de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek is een landelijk project van 10 dagen waarin de promotie van het kinderboek centraal staat.  

De opening van de Kinderboekenweek vindt dit jaar plaats in de klas. Er wordt elk kind gevraagd om zijn lievelingsboek ingepakt mee naar school te nemen en daarbij ook een attribuut mee te nemen dat iets met het boek/ verhaal te maken heeft. In de klas gaan we elkaar hopelijk inspireren om elkaars lievelingsboek te willen lezen.  

In de periode van de Kinderboekenweek vinden er ook allerlei activiteiten plaats bij de bibliotheek. Op deze site vindt u de agenda: Kinderboekenweek (bibliotheekwaterland.nl) 

Wist u dat als u in de week van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober een kinderboek koopt voor 13,50 u er dan gratis het kinderboekenweekgeschenk bij krijgt? Ravi en de laatste magie, geschreven door Sanne Rooseboom, is het Kinderboekenweekgeschenk van 2023! In de flat waar Ravi (11) sinds kort woont met haar moeder en broertje, is een gasfornuis ontploft, waardoor iedereen tijdelijk weg moet. Ravi vindt het prima, ze vindt de flat vreselijk. Omdat haar moeder in een rolstoel zit, heeft de gemeente een rolstoelvriendelijk plekje voor ze gevonden in een tehuis voor oude mensen. Dit blijken niet zomaar oude mensen, maar gepensioneerde tovenaars. Het tehuis zit vol kikkers, geheime kamers en goudklompjes. Door de komst van het gezin gaat er iets mis. De machtigste, naarste tovenaar van de wereld (ook stokoud) kan de hele stad veranderen in een ellendig slagveld met ziektes en ratten. Ravi moet hem stoppen. Lukt dat? En gaat ze zich ooit weer ergens écht thuis voelen? 
MeerDoen -regelingen
Als u een laag inkomen heeft, kan het moeilijk zijn om rond te komen. U staat er niet alleen voor. Gemeente Purmerend helpt u graag met het regelen van geldzaken, advies of het aanbieden van ondersteuning.
Zo is er de Kindregeling voor schoolkosten
Via deze regeling kunt u een vergoeding aanvragen voor kinderen van 0 tot 18 jaar om mee te kunnen doen op school.
Wat houdt deze regeling in?
Via deze regeling kunt u een vergoeding aanvragen voor kinderen van 0 tot 18 jaar om mee te kunnen doen op school.
Het gaat hierbij om kosten die uw kind maakt in verband met school, die niet via andere regelingen worden vergoed. De kosten van de ouderbijdrage of schoolreisje kunt u bijvoorbeeld via deze regeling aanvragen. Maar soms ook de kosten voor een computer, laptop, tablet, smartphone of fiets als uw kind op de middelbare school zit.De vergoeding bedraagt maximaal € 200 per kind. Voor een computer, laptop, tablet of smartphone gelden afwijkende bedragen.
En de regeling
Sportieve en culturele activiteiten
Met deze regeling kunnen kosten worden vergoed voor bijvoorbeeld:
Contributie voor sportverenigingen en bijbehorende sportkleding.
Lesgeld voor culturele activiteiten.
Internetabonnement.
De maximum vergoeding is € 100,00 per persoon.
Voor meer informatie zie: https://purmerend.nl/werk-inkomen-en-schulden/laag-inkomen/meerdoen-regelingen


 

 


 

Ouders aan het woord

"Duidelijke regels. Positieve school. Er wordt respectvol met elkaar omgegaan."

"Wat ik goed vind aan de school is de sfeer, de manier van omgang met elkaar, de zichtbaarheid van het kind als individu, de manier waarop elk kind er mag zijn zoals hij/zij is. De normen en waarden die worden uitgedragen."